Διεθνική συνάντηση για το σχέδιο στη νήσο La Reunion, Γαλλία

Από 8 έως 16 Νοεμβρίου 2015, δύο εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑ.Λ Μούδρου, η Αναστασία Ζώη και ο Χρήστος Τζιμόπουλος, μετέβησαν στο νησί Reunion στον Ινδικό Ωκεανό μετέχοντας στην Διεθνική Συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+/ Δράση ΚΑ2 με τίτλο: «Μια αναδρομική ματιά στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο από την οπτική γωνία της περιοχής μας» (A retrospective look at World War I from a regional point of view).

Το απομακρυσμένο νησί Reunion αποτελεί γαλλική αποικία και είναι μέλος της ευρωζώνης. Το κλίμα του είναι τροπικό και η οικονομία του βασίζεται κυρίως στην παραγωγή ζάχαρης και στον τουρισμό. Το ενεργό ηφαίστειο του νησιού είναι ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατά του. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής εκπαιδευτικοί από όλες τις χώρες – εταίρους συζήτησαν διαδικαστικά θέματα του έργου, αξιολόγησαν την πορεία του ως τώρα και σχεδίασαν δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν.

Παράλληλα μετείχαν σε τοπικούς εορτασμούς που σχετίζονται με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο όπως η εγκαινίαση οδού Δαρδανελλίων στην πόλη St Joseph και ο εορτασμός της 11ης Νοεμβρίου, εθνικής εορτής της Γαλλίας, ημέρα μνήμης της Ανακωχής που υπεγράφη μεταξύ των συμμάχων και της Γερμανίας στις 11/ 11/1918 και με την οποία έπαυσαν οι εχθροπραξίες στο Δυτικό Μέτωπο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι εκπαιδευτικοί απόλαυσαν την φιλοξενία των κατοίκων του Reunion, γνώρισαν την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής τους. Γνώρισαν επίσης το εκπαιδευτικό σύστημα της Γαλλίας και την τοπική ιστορία.

Εικόνες από το ταξίδι των εκπαιδευτικών μπορείτε να παρακουλουθήσετε εδώ

Η παρουσία των γαλλικών στρατευμάτων στη Λήμνο την περίοδο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, κατά την εκστρατεία της Καλλίπολης, παρουσιάστηκε στη συνάντηση αυτή από την ελληνική αντιπροσωπεία.

https://drive.google.com/open?id=1q-vkALwTVFjr-P8z8jYQEIW0ToaeHYPlYVEhG8YHWMI

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *