To ΕΠΑ.Λ Μούδρου «εξειδικεύεται» στη Μύρινα

Επίσκεψη σε Επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς της Μύρινας ,σχετικούς με τις ειδικότητές τους, πραγματοποίησαν οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ Μούδρου στις 26 Νοεμβρίου 2015.Οι μαθητές των τομέων Μηχανολογίας και Οχημάτων επισκέφτηκαν το Συνεργείο Οχημάτων Πιτσικάς στο οποίο ενημερώθηκαν για τις επιτελούμενες εργασίες και τους κανόνες ασφαλείας που τηρούνται κατά την εκτέλεσή τους.

Οι μαθητές του τομέα Ηλεκτρολογίας γνώρισαν από κοντά τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό που διαθέτει το κατάστημα ηλεκτρικών Χρυσάφης και στη συνέχεια ο πρώην μαθητής του ΕΠΑ.Λ Μούδρου Χρυσάφης Αντώνης ενημέρωσε τους μαθητές για το Πρωτόκολλο έλεγχου μιας ηλεκτρικής εγκατάστασης,τις γειώσεις και τον προγραμματιζόμενο αυτοματισμό με PLC.

Το στούντιο ηχοληψίας του Θύμιου Γουδέλλη ήταν πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές του τομέα Ηλεκτρονικής καθώς γνώρισαν από κοντά τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό και τα μηχανήματα που σχετίζονται με την τεχνολογία της μουσικής.

Για τις ασθένειες και την αντιμετώπιση τους στα παραγωγικά και στα οικόσιτα ζώα, τη μέθοδο σφαγής και τον υγειονομικό έλεγχο κρέατος είχαν την ευκαιρία να μάθουν οι μαθητές του τμήματος της Γεωπονίας από την Ανθή Αλανάκη.

Τέλος, η Α΄ ΕΠΑΛ στο πλαίσιο του μαθήματος project και των εργασιών που οι μαθητές εκπονούν, χωρίστηκε σε δύο τμήματα. Το ένα τμήμα επισκέφθηκε το Γραφείο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (Γραφείο Υδάτων Λήμνου) και το Γραφείο Προστασίας Περιβάλλοντος του Δήμου, ενώ το άλλο τμήμα είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τους υπευθύνους του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου «Πολιόχνη».

Όλοι οι μαθητές δήλωσαν ικανοποιημένοι από την πολύτιμη και ενδιαφέρουσα εμπειρία που τους πρόσφερε η επαφή με τους τομείς της ειδικότητάς τους.