Επίσκεψη συντονιστή Johannes Traut

Την εβδομάδα από 23 έως 29/11/2014 επισκέφτηκε την Λήμνο ο Johannes Traut, συντονιστής του σχεδίου δράσης  «A retrospective look at World War I from a regional point of view» (Erasmus+/ Δράση ΚΑ2) στο οποίο 1ο ΕΠΑΛ Μούδρου συμμετέχει ως εταίρος μαζί με άλλες 6 ευρωπαϊκές σχολικές μονάδες. Την πρώτη μέρα της παραμονής του στη Λήμνο παρακολούθησε την ομιλία του κ. Θεόδωρου Μπελίτσου με θέμα «Η εκστρατεία του 1915 στην Καλλίπολη και η Λήμνος» που οργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων.

Τις επόμενες μέρες  επισκέφτηκε το 1ο ΕΠΑΛ Μούδρου όπου συνομίλησε με τον διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Επίσης, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί και να ξεναγηθεί από τον διευθυντή και εκπαιδευτικούς του σχολείου στα συμμαχικά νεκροταφεία στο Μούδρο και στο Πορτιανού, να περιηγηθεί στον Μούδρο και να ενημερωθεί για  την ιστορική σημασία του, να επισκεφτεί  το Λαογραφικό Μουσείο Πορτιανού αλλά και τους αρχαιολογικούς χώρους της Πολιόχνης, της Ηφαιστείας και των Καβειρίων.

Την τελευταία μέρα της παραμονής του έγινε δεκτός και συνομίλησε με τον Δήμαρχο Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη και την διευθύντρια της Αναπτυξιακής Εταιρίας Λήμνου κ. Χριστίνα Μοσχούδη.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *