Τρίτη συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών στην Ταϊτή

Εκπρόσωποι του 1ου ΕΠΑΛ Μούδρου επισκέφτηκαν το νησί της ΤαΪτής,της Γαλλικής Πολυνησίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+/ Δράση ΚΑ2 με τίτλο: «Μια αναδρομική ματιά στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο από την οπτική γωνία της περιοχής μας» (A retrospective look at World War I from a regional point of view).
Συγκεκριμένα, από τις 16 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου 2016, δύο εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑ.Λ Μούδρου, ο Χρήστος Τζιμόπουλος και ο Κλεάνθης Μουστακάκης μαζί με δύο μαθητές της Γ΄Λυκείου του σχολείου μας, τον Δημήτρη Κεχαγιά και τον Χάρη Κατακουζηνό είχαν την ευκαιρία να μεταβούν στο νησί ΤαΪτή και να παρευρεθούν στην τρίτη συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών των χωρών / συμμετεχόντων στο πρόγραμμα.


Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί επέστρεψαν γοητευμένοι από την επαφή τους με την κουλτούρα και τις ιδιαιτερότητες του εξωτικού τους προορισμού. Πρόκειται για το μεγαλύτερο νησί της Γαλλικής Πολυνησίας, με πρωτεύουσα την πόλη Παπεέτε και χαρακτηρίζεται από τους εξαιρετικής ομορφιάς κοραλλιογενείς υφάλους και λιμνοθάλασσες. Η Γαλλική Πολυνησία αποτελεί ημιαυτόνομο έδαφος της Γαλλίας, με δικό της κοινοβούλιο, Πρόεδρο και νόμους. Οι ομιλούμενες γλώσσες είναι η ταϊτινή και η γαλλική, ενώ το νόμισμα είναι το Γαλλικό Φράγκο Ειρηνικού. Ιστορικά, κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η πρωτεύουσα της Ταϊτής βομβαρδίστηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1914.Συγκεκριμένα, δύο γερμανικά πλοία, ορμώμενα από τις ακτές της Κίνας, κατέπλευσαν στην Παπεέτε και την βομβάρδισαν προς αναζήτηση ορυκτών καυσίμων. Ο βομβαρδισμός αυτός ουσιαστικά ενέπλεξε την Ταϊτή στον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Ψάχνοντας σε εφημερίδες της εποχής του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στο πρωτοσέλιδο της ΣΚΡΙΠ της 6ης Οκτωβρίου 1914, βρήκαμε ένα άρθρο για την Ταϊτή. Αναφέρεται στο βομβαρδισμό της πρωτεύουσας της Ταϊτής Papeete από γερμανικά πλοία το Σεπτέμβριο του 1914.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *