Εκπαιδευτικές επισκέψεις Τομέα Ηλεκτρολογίας – Ηλεκτρονικής

Την Παρασκευή 31-03-2023 οι μαθητές του Τομέα Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικής του ΕΠΑΛ Μούδρου πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας καθώς επίσης και στον Πύργο Ελέγχου, στο πολιτικό και στρατιωτικό αεροδρόμιο Λήμνου. Είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα συστήματα συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων της ΕΜΥ για την πρόγνωση του καιρού και για τα συστήματα ελέγχου της κυκλοφορίας των αεροσκαφών τόσο στον εναέριο χώρο όσο και στον αεροδιάδρομο.
Ευχαριστούμε θερμά το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των αντίστοιχων μονάδων που επέτρεψαν την είσοδό μας, που εξήγησαν με λεπτομέρεια και έκαναν επίδειξη του τρόπου λειτουργίας των συστημάτων που διαθέτουν και μας περιέγραψαν τις απαραίτητες γνώσεις, τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες στον νευραλγικής σημασίας χώρο εργασίας τους.
Στις 17 -03-2023 διδακτική επίσκεψη στο κατάστημα Infokosmos πραγματοποίησαν οι μαθητές της Β τάξης του Τομέα Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικής του ΕΠΑΛ Μούδρου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές για σύγχρονες τεχνολογίες, όργανα, εξαρτήματα και τρόπο εγκατάστασης και λειτουργίας, στα θεματικά πεδία των κεραιών, επίγειων και δορυφορικών, και των δικτύων. Πραγματοποιήθηκε επίδειξη εγκατάστασης επίγειας και δορυφορικής κεραίας, μετρήσεις σήματος με πεδιόμετρο, ενημέρωση για σύγχρονες τεχνολογίες σε θέματα εκπομπής και λήψης σήματος, καθώς επίσης και επίδειξη λειτουργίας δομημένης καλωδίωσης και δικτύου υπολογιστών. Ευχαριστούμε πολύ τον Χρυσόστομος Ψάρρας , ιδιοκτήτη της επιχείρησης και τον Γιώργος Λουλάκης, τεχνικό Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, για τον χρόνο που διέθεσαν, την προθυμία τους να μας φιλοξενήσουν στο χώρο τους και την εμπεριστατωμένη πληροφόρηση.