ERASMUS+ / KA2

Εγκρίθηκε η συμμετοχη του 1ου ΕΠΑΛ Μούδρου σε σχολική σύμπραξη στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+/KA2.

Το 1ο ΕΠΑΛ Μούδρου είναι στηνευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το σχέδιο δράσης στο οποίο το σχολείο συμμετέχει ως εταίρος, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+/ Δράση ΚΑ2 – «Συνεργασία για καινοτομία και ανταλλαγή καλών πρακτικών στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης» – Στρατηγική σύμπραξη αποκλειστικά μεταξύ σχολείων. Ο τίτλος του σχεδίου είναι «A retrospective look at World War I from a regional point of view» και εστιάζει στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο από την οπτική γωνία της περιοχής μας.

Συντονιστής της σύμπραξης είναι το σχολείο Feodor-Lynen-Gymnasium από την πόλη Planneg της Γερμανίας, περιοχή Μονάχου. Οι υπόλοιποι εταίροι της σύμπραξης είναι σχολεία από το Τσανάκαλε της Τουρκίας, τη Ρίγα της Λετονίας, την πόλη Pecs της Ουγγαρίας, το νησί Reunion της Γαλλίας και το νησί Tahiti από την Γαλλική Πολυνησία.

Η διάρκεια του σχεδίου δράσης είναι τριετής (2014-2017) και κατά την διάρκεια της υλοποίησής του μαθητές και καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Μούδρου θα έχουν την ευκαιρία να ερευνήσουν κριτικά την τοπική ιστορία πριν, κατά την διάρκεια και μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και να την συγκρίνουν με αυτή των υπόλοιπων εταίρων της σύμπραξης. Επιπλέον οι μαθητές θα βελτιώσουν τις γλωσσικές και κοινωνικές τους δεξιότητες ταξιδεύοντας σε όλα τα προαναφερόμενα μέρη και συμμετέχοντας σε ποικίλες δραστηριότητες σε συνεργασία με τους γονείς τους, με τους τοπικούς φορείς καθώς και με ιδρύματα και οργανισμούς που ασχολούνται με τη μελέτη της ιστορίας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *