Διδακτική Επίσκεψη A ΕΠΑΛ Ομάδας Προσανατολισμού Γεωπονίας

Στις 20-11-2013 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη του κλάδου Γεωπονίας της Α΄ τάξης ΕΠΑΛ Μούδρου στο τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Λήμνου στη Μύρινα. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας (project) με θέμα «Οι θησαυροί της Λήμνου – Τοπικά προϊόντα και δυνατότητες καλύτερης αξιοποίησής τους», με υπεύθυνη καθηγήτρια τη Β. Καράγιωργα.

Οι μαθητές παρακολούθησαν αρχικά τη σύσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου και ενημερώθηκαν για το β’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας κ. Χαράλαμπο Χατζόγλου και τον Γεωπόνο κ. Θεοφάνη Καρανικόλα για τις αρμοδιότητες του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και τη βοήθεια που μπορεί να παρέχει στους νέους που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία στο νησί.

Οι μαθητές έκαναν ερωτήσεις σχετικά με τα θέματα που τους έχουν απασχολήσει στο μάθημα της ερευνητικής εργασίας (κτηνοτροφία, μέλι, αγριοκούνελα) και έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Χατζόγλου και τον κ. Καρανικόλα, οι οποίοι έκαναν τους μαθητές να αισθανθούν ότι το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας βρίσκεται στο πλευρό τους, για να απαντά στις απορίες τους και να τους κατευθύνει όποτε το χρειαστούν.

Αξιολογώντας την εκπαιδευτική εκδρομή, οι μαθητές δήλωσαν ότι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και δήλωσαν ότι προσδοκούν να πραγματοποιηθεί μία επόμενη επίσκεψη που θα τους δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουν μαζί με τους αρμοδίους του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας μία μονάδα παραγωγής.