Εορτασμός Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου

Στις 11 Φεβρουαρίου 2014 εορτάστηκε η ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους βασικούς κανόνες ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου, για τους κινδύνους με τους οποίους μπορούν να έρθουν αντιμέτωποι, για τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό και τους τρόπους προστασίας τους.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν σε διάφορα θέματα που αφορούν την χρήση του διαδικτύου απαντώντας στις ερωτήσεις ενός κουίζ.

Επίσης με την βοήθεια των μαθητών της Γ Ηλεκτρονικών κατασκευάστηκε, πλαστικοποιήθηκε και μοιράστηκε στους μαθητές όλου του σχολείου ένας σελιδοδείκτης ως αναμνηστικό.

Ο σελιδοδείκτης αυτός αναγράφει κάποιους απλούς κανόνες ορθής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο καθώς και το τηλέφωνο της Γραμμής Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 8001180015. Η Γραμμή αυτή, απευθύνεται σε παιδιά & εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία, κ.α.).

Η Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 80011 80015 είναι χωρίς χρέωση για αστικές και υπεραστικές κλήσεις (με την υποστήριξη του ΟΤΕ).  Στελεχώνεται από εξειδικευμένους παιδοψυχολόγους σε θέματα χρήσης – κατάχρησης διαδικτύου για τα παιδιά και τους εφήβους. Λειτουργεί στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), στο Παράρτημα του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», Μεσογείων 24, Γουδή, Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 09:00-15:00.

Για περισσότερες πληροφορίες πληροφορίες για την Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο υπάρχουν στην σελίδα www.saferinternet.gr καθώς και στον ενημερωτικό κόμβο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.