ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 16-2-2024 το ΕΠΑ.Λ. Μούδρου πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη σε υπηρεσίες και επιχειρήσεις στα πλαίσια μαθημάτων του αναλυτικού προγράμματος.

Η Α ΕΠΑΛ επισκέφθηκε το Α.Τ. Μύρινας και παρακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για την οδική ασφάλεια και τα τροχαία ατυχήματα. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας κατά την οδήγηση και την οδηγική παιδεία που πρέπει να υιοθετήσουν ως συνετοί οδηγοί.

Ο τομέας και οι ειδικότητες μηχανολογίας πραγματοποίησαν επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού. Οι υπεύθυνοι του Δήμου Λήμνου, ηλεκτρολόγος μηχανικός και χημικός μηχανικός, παρουσίασαν την τεχνική διαδικασία των σταδίων καθαρισμού και τη χημική επεξεργασία των λυμάτων.

Ο τομέας και οι ειδικότητες ηλεκτρολογίας – ηλεκτρονικής ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του τεχνικού τμήματος της Cosmote, στο κτίριο διαχείρισης τηλεφωνικών συνδέσεων. Οι υπεύθυνοι της εταιρίας έκαναν επίδειξη οπτικών ινών και του τρόπου κολλήσεων τους με ειδικό εξοπλισμό.

Τέλος, ο τομέας και οι ειδικότητες γεωπονίας επισκέφθηκαν το σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος και το πρατήριο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λήμνου. Οι μαθητές μελέτησαν διεξοδικά τις συσκευασίες διάφορων επεξεργασμένων τροφίμων και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Συνεταιρισμού και την παραγωγή τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.

Το ΕΠΑ.Λ. του Μούδρου ευχαριστεί θερμά για τη φιλοξενία και την ενημέρωση, όλους τους υπευθύνους των υπηρεσιών και εταιριών που επισκεφθήκαμε, για την ευκαιρία που έδωσαν στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με τις πραγματικές συνθήκες εργασίες.