Διδακτική επίσκεψη των μαθητών του ΕΠΑ.Λ. Μούδρου

Τοπικές επιχειρήσεις, υπηρεσίες και σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος του Μούδρου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ Μούδρου στα πλαίσια διδακτικής επίσκεψης που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017.

Ειδικότερα, οι μαθητές της Α τάξης επισκέφτηκαν το Κέντρο Ενημέρωσης Ιστορίας και Ναυτικής Παράδοσης Μούδρου που εγκαινιάστηκε την προηγούμενη χρονιά. Το Κέντρο αυτό με τη χρήση του πλούσιου εποπτικού υλικού, τα αντικείμενα που εκθέτει, τις οπτικοακουστικές προβολές και διαδραστικές του εφαρμογές, ενημερώνει τους επισκέπτες για τις δύο σημαντικές ιστορικές περιόδους των Βαλκανικών Πολέμων αλλά και της εκστρατείας της Καλλίπολης, όπου ο Μούδρος έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Οι μαθητές του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού επισκέφτηκαν το παράρτημα του ΟΤΕ στο Μούδρο, όπου ο τεχνικός Παλαιολόγος Παλαιολόγος, πρώην απόφοιτος του ΤΕΕ Μούδρου ενημέρωσε τους μαθητές για τις σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές τεχνολογίες παρουσιάζοντας τις εγκαταστάσεις των ψηφιακών τηλεφωνικών κέντρων, των διασυνδέσεων VoIP, των οπτικών ινών και των συστημάτων αδιάλειπτης παροχής ενέργειας που υπάρχουν στον τηλεπικοινωνιακό κόμβο του ΟΤΕ στο Μούδρο.

Οι μαθητές του τομέα Μηχανολογίας επισκέφτηκαν τη βιοτεχνία ηλεκτρικών κουβερτών DREAM, στην έξοδο του Μούδρου στην οποία εδώ και 40 χρόνια κατασκευάζονται ηλεκτρικές κουβέρτες και εξαρτήματά τους με ιδιαίτερες προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας. Αποτελεί οικογενειακή επιχείρηση, ιδρυμένη το 1972 και τη μοναδική ελληνική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών κουβερτών.

Τέλος οι μαθητές του τομέα Γεωπονίας επισκέφτηκαν τη βιοτεχνία παραδοσιακών προϊόντων Λήμνου, Κατωμερίτης Δήμητρης. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της παρασκευάζονται παραδοσιακά ζυμαρικά, αμυγδαλωτά, γλυκά ταψιού, κουλούρια, μπισκότα, παραδοσιακές πίτες, παστέλια, μπάρες δημητριακών.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *