Πρόγραμμα Αγωγής Υγειας: «Tα πάθη μου… τα λάθη μου»

Οι μαθητές (Α΄& Β΄τάξης)  και οι  καθηγητές του ΕΠΑ.Λ  Μούδρου υλοποιούν τη φετινή χρονιά πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο: «Τα πάθη μου… τα λάθη μου»

Ο  γενικός  στόχος εντοπίζεται  στην  πρωτογενή  πρόληψη  των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχικής και   σωματικής υγείας  μέσω δράσεων, ερευνών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Επιδιώκεται με την ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών (επικοινωνία , αυτοεκτίμηση, υπευθυνότητα,  λήψη αποφάσεων,  έκφραση  και  διαχείριση,  ανάπτυξη  ικανοτήτων  αντίστασης  στις  πιέσεις , συναισθημάτων,  επίλυση συγκρούσεων) ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τις δυσκολίες και τα διάφορα ζητήματα της καθημερινής ζωής.

Κρίνεται σκόπιμη η δημιουργία ομάδων εργασίας που θα εργαστούν διαδοχικά ως προς τα παρακάτω υποθέματα (ενότητες):

1) Αλκοόλ

2) Internet

3)  Ναρκωτικά

4) Κάπνισμα

5)  Τζόγος

6)  Παχυσαρκία

Μία ομάδα εργασίας θα συντονίζει τη συνεργασία με άλλους φορείς.

Κάθε ομάδα εργασίας θα αναζητήσει , θα μελετήσει υποστηρικτικό υλικό (ερωτηματολόγια ,έντυπα, προβολή dvd κ.α) για τη διεκπεραίωση και παρουσίαση των υποθεμάτων.

Παιδαγωγικούς στόχους που βάλαμε:

Α) Να ενδυναμώσουν και να καλλιεργήσουν  ισχυρές προσωπικότητες οι οποίες δε θα χρειάζονται εξαρτήσεις ως δεκανίκια στη ζωή τους.

Β) Να συμβάλλουν ενεργά στη σωστή  έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση και πληροφόρηση του ευρύτερου πληθυσμού για τις διαστάσεις του προβλήματος των εξαρτήσεων και για τις δυσάρεστες συνέπειες τους τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό  επίπεδο.

Γ) Να βρούν  ενδιαφέροντα και εναλλακτικές δραστηριότητες για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *