Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών

Τους λαμπρούς προστάτες καί φωστήρες της παιδείας μας, εόρτασε και η ενορία του Μούδρου τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017. Στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέστηκε Θεία Λειτουργία παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών από όλα τα σχολεία του Μούδρου. Στη συνέχεια πραγματοποίθηκε σχολική εορτή στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑ.Λ – ΓΕΛ Μούδρου με συμμετοχή μαθητών του Γυμνασίου, του ΓΕΛ και του ΕΠΑ.Λ Μούδρου, υπό την επιμέλεια της θεολόγου εκπαιδευτικού και των τριών σχολείων Τριανταφυλλιάς Βράνα.

Με μήνυμά του ο Διευθυντής Δ.Ε. ν. Λέσβου κ. Καπιωτάς Μιχαήλ επισημαίνει: «Την 30η του μηνός Ιανουαρίου κάθε χρόνου, Εκκλησία και Παιδεία, δάσκαλοι και μαθητές, όλοι όσοι ασχολούμαστε ενεργά με την εκπαίδευση, γιορτάζουμε τη μνήμη των Αγίων Ιεραρχών και Οικουμενικών διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου με τον «ένθεο νου» Γρηγορίου του Θεολόγου με τη «θεία φωνή» και Ιωάννη του Χρυσοστόμου με το «πάγχρυσο στόμα».

Οι τρεις αυτοί Πατέρες της Εκκλησίας μας υπήρξαν αξιοθαύμαστοι για πάρα πολλά: ως κοινωνικοί εργάτες, ως άνθρωποι της αγάπης, ως αγωνιστές της αλήθειας και της δικαιοσύνης, ως συγγραφείς και ποιητές, ως ασκητές, ως λειτουργοί και ιεράρχες, ως άνθρωποι της υπομονής, της ανεξικακίας και της ανθρωπιάς. Υπήρξαν ανοιχτά μυαλά κι ελεύθεροι άνθρωποι, για αυτό και τα κηρύγματα τους είναι πρωτοποριακά, όχι μόνο για την εποχή τους μα και για τις μέρες μας ακόμα.

Σε μια εποχή που οι αξίες και η παιδεία βάλλεται από παντού, οι τρεις αυτοί μεγάλοι φωστήρες της τρισηλίου θεότητος, μπορούν να λειτουργήσουν ως φάροι, καθοδηγώντας όλους εμάς στο λιμάνι της γνώσης και της φώτισης.»