Εκπαιδευτική επίσκεψη της Β’ Τάξης του Τομέα Γεωπονίας στην επιχείρηση «Salamousas Agrifood»

Η Β’ τάξη του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, στα πλαίσια των μαθημάτων «Αρχές Αγροτικής Ανάπτυξης» και «Φυτική Παραγωγή», πραγματοποίησε επίσκεψη στις 14/10/2024 με την εκπαιδευτικό Κολιού Μαρία στη γεωργική επιχείρηση «Salamousas Agrifood». Οι μαθητές, γνώρισαν από κοντά τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα, όπως σιτηρά (Σιτάρι σκληρό Λήμνος & Μαυραγάνι, Κριθάρι Παναγιάς) και όσπρια (Άφκος, Φασόλι Ασπρομύτικο, Ρεβύθια), ενώ περιηγήθηκαν στους χώρους της επιχείρησης, όπου είδαν πώς γίνεται η συλλογή, επεξεργασία, τυποποίηση και συσκευασία αυτών των προϊόντων.

Μέσα από αυτή την εμπειρία, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τον πραγματικό κόσμο της γεωργίας, αντιλαμβανόμενοι τη σημασία της τοπικής παραγωγής και της βιώσιμης διαχείρισης των πόρων. Τέτοιες δράσεις ενισχύουν τη γνώση και την αγάπη για τη γεωργία και το περιβάλλον, προσφέροντας πολύτιμες εμπειρίες που προετοιμάζουν τους μαθητές για το μέλλον.